Technieken

-Het merendeel van de massages die ik geef, zijn ontspanningsmassages. Hier worden de spieren gemasseerd en ligt mijn focus op de ontspanning en het laten genieten van de client.

-Chinese massagetherapie echter is iets anders en is eerder gericht is op het behandelen van klachten. Hier beperk ik mij voornamelijk tot stramme en gespannen rug-, schouder- en nekspieren, waarbij cupping en drukpunten op de meridianen zeer effectief zijn.
Middels het toepassen van bepaalde technieken op meridiaanpunten wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd.

-De combinatie van een ontspanningsmassage met bv. cupping en drukpunten op de rug, schouders en nek is uiteraard ook mogelijk en wordt best veel gevraagd.

 

Standaardtechnieken zijn wrijven, rollen, kneden en drukken:Acupressuur of drukpunttechniek:

Deze punten situeren zich op de meridianen die over het ganse lichaam lopen.
In totaal zijn er zo’n 360 punten op het lichaam.
De selectie van de drukpunten is afhankelijk van de klacht(en).


Cupping
:

Bij deze veelgebruikte techniek worden cups vacuüm getrokken waardoor ze de huid en bovenste laag van de spieren een stukje in de cup zuigen en ze hierdoor een stukje uitrekken. Dit creëert eveneens een goede doorbloeding waardoor afvalstoffen beter en sneller afgevoerd worden.

-Gliding cupping:
Dit is masseren met 1 cup om gespannen spieren weer soepel te maken.

-Vaste cupping:
Hier worden een aantal cups (10 a 15 stuks) vast op de rug gezogen. Deze blijven zo'n 10-tal minuutjes staan. Wordt voornamelijk toegepast op rug- en schouderspieren.
Bij vaste cups kunnen donkerrode vlekken achterblijven. Deze vlekken zijn pijnloos en verdwijnen gemiddeld binnen de week.
Er wordt daarom steeds overlegd of cupping al dan niet gewenst is.

Moxatherapie:

Een moxastick lijkt op het eerste gezicht op een sigaar en is vervaardigd uit bijvoetkruid. De punt van de stick wordt aangestoken tot deze gloeiend heet is. De gloeiende punt wordt op ongeveer 1 a 2 cm van de huid gehouden boven welbepaalde meridiaanpunten.

De warmte en energie dringen diep door onder de huid. Deze warmte zorgt heel lokaal voor beweging waardoor blokkades kunnen loskomen.

Triggerpointmassage:

Met behulp van deze techniek worden pijnlijke nek-, schouder- en rugspieren aangepakt.

Bamboe massage:

Deze techniek wordt toegepast om gespannen spieren soepel te maken.