Mijn verhaal

 

Wat bezielt een mens om na 25 jaar werken in de industrie, een goedbetaalde job als ingenieur deeltijds op te geven om een massagepraktijk op te starten in bijberoep?

Wel, het antwoord is simpel. Ik miste iets: voldoening, passie, een verschil maken, …
Dat gemis ervaarde ik helaas al zeer vroeg in mijn loopbaan. Ik ben dan enkele keren van bedrijf veranderd in de hoop dat het zou beteren, maar telkens opnieuw voelde ik heel gauw opnieuw dat gemis.

Ik ben getrouwd met een schat van een vrouw en samen hebben we 2 toffe zonen. Toch moet ik toegeven dat de combinatie van zoveel jaren huwelijk, op dat moment 2 pubers in huis en dan ook nog eens een job die me geen energie opleverde, mij de midlifecrisis in sleurde. Hoog tijd voor verandering dus! 

Op 48-jarige leeftijd ben ik dan begonnen aan de zoektocht “wat wil ik nog met mijn leven?”
Ik wilde iets doen met en voor mensen, en dit in een 1-op-1 relatie. Bij wijze van toeval kwam ik uit op “Chinese massagetherapie”. Hiermee kan je mensen laten genieten, maar je kan ze er ook mee vooruit helpen. Dat was wat ik wou doen!
Na een jaaropleiding op zaterdagen bij ICZO, heb ik de stap gezet om een eigen praktijk op te starten: in 2015 werd “Terug in Balans” geboren!

Deze beslissing heeft mijn leven grondig veranderd: het heeft me terug levensvreugde geschonken, een doel en vooral positieve energie.
Aan de basis hiervan ligt voornamelijk het contact met mijn cliënten. Bij de meesten ontstaat al gauw een vertrouwensrelatie. De mensen die willen, kunnen hier – in alle vertrouwen – hun verhaal kwijt. Er vloeit hier geregeld wel eens een traan, maar evengoed wordt er gelachen. Zowel mijn cliënten als ikzelf worden hier “geraakt”. Dat is dan ook hetgeen me energie geeft, hetgeen me blij maakt.