Mijn verhaal

 

Wat bezielt een mens om na 25 jaar werken in de industrie, een goedbetaalde job als ingenieur (deeltijds) op te geven om in bijberoep een massagepraktijk te starten?

Wel, het antwoord is simpel. Ik miste iets: voldoening, passie, een verschil kunnen maken,… Dat gemis ervaarde ik helaas al zeer vroeg in mijn loopbaan. Ik ben dan enkele keren van bedrijf veranderd in de hoop dat het zou beteren, maar telkens opnieuw voelde ik heel gauw opnieuw dat gemis.

Ik ben getrouwd met een schat van een vrouw en samen hebben we 2 toffe zonen. Toch moet ook ik toegeven – en veel mensen van mijn leeftijd zullen dit herkennen – dat zoveel jaren huwelijk, op dat moment 2 pubers in huis en dan ook nog eens een job die me geen energie opleverde, het ideale recept was voor een burn-out of bore-out. Maar zo ver wou ik het niet laten komen. Hoog tijd voor verandering, grondige verandering deze keer!

In 2014 ben ik dan op 48-jarige leeftijd begonnen aan de zoektocht “wat wil ik nog met mijn leven?” Ik wilde iets doen met en voor mensen, en dit in een 1-op-1 relatie. Bij wijze van toeval kwam ik tijdens mijn zoektocht op internet uit op “chinese massagetherapie”. Het sprak mij onmiddelijk aan. Hiermee kan je mensen laten genieten, maar je kan ze er ook mee vooruit helpen. Dat was wat ik wou doen! Ik schreef me in voor een jaaropleiding op zaterdagen bij ICZO in Lier. Na het behalen van mijn getuigschrift, kwam de volgende vraag: hoe verder? Gelukkig kon ik dadelijk aan de slag als masseur bij een groot gerenomeerd wellnesscenter in de Kempen. Het begin was gemaakt! Ik vond het heel leuk om te doen. Het concept van wellness is bedoeld om mensen te laten genieten en ontspannen. Maar, als ik ook mensen vooruit wou kunnen helpen, zat er maar één ding op en dat was zelf een praktijk op te starten. Dit was voor mij echter een enorm grote stap wegens “geen ondernemersbloed in mijn lijf”. Na wat adminstratie in orde te brengen, werd in 2015 mijn praktijk geboren: “Terug in Balans” was een feit.

Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Het heeft me terug levensvreugde geschonken, een doel, en vooral de passie waar ik zo veel jaren naar op zoek was. Na een tijdje had ik door dat het me niet enkel ging over het masseren op zich, dan wel het contact met mijn cliënten. Bij de meesten ontstaat al gauw een vertrouwensrelatie. De mensen die willen kunnen hier – in alle vertrouwen – hun verhaal kwijt. Er vloeit hier geregeld wel eens een traan, maar er wordt evengoed gelachen. Zowel mijn cliënten als ikzelf worden hier “geraakt”. Dat is dan ook wat me energie geeft, wat me blij maakt. Dat maakt dat dit werk niet aanvoelt als werken.

Uit gesprekken met leeftijdsgenoten blijkt dat er best veel mensen het verlangen hebben om iets totaal anders te willen doen, iets dat ze graag doen. Toch blijft het meestal bij het verlangen, want de onzekerheid is zo groot: Wat als het niet lukt, want de lening moet evengoed afbetaald worden en de kinderen kosten alleen maar meer geld als ze ouder worden…? Ik ben iemand die altijd behoefte gehad heeft aan zekerheid. Risico’s nemen was niet mijn sterkste kant. Ik heb deze levenswijze ook zo van thuis uit meegekregen. Al heel lang zat ik met het verlangen om iets anders te doen. Wat heeft mij uiteindelijk dan de moed gegeven om van richting te veranderen? Dat antwoord weet ik niet met 100 % zekerheid, maar ik kan geen andere reden bedenken…

Daarvoor moet ik even terug in de tijd, temeer ook omdat ik hiermee ineens de link met de energetische healing die ik toepas in mijn praktijk kan verduidelijken. Klik hier voor het lezen van ook dit bijzondere verhaal.

Al van kinds af aan heb ik last van hooikoorts. De talrijke spuitjes en pilletjes die ik ooit gehad heb hiervoor, verlichtten de symptomen wel, maar ik bleef er veel last van hebben. Een jaar of 10 geleden ben ik via via terechtgekomen bij een magnetiseur waarvan ik vernomen had dat hij mensen kon afhelpen van hun allergie. En effectief, dit hielp mij meer dan welke medicatie ook. Ik ben daar dan ook meerdere jaren na mekaar naar toe geweest. Eindelijk kon ik weer genieten van buiten te zijn in volle pollenperiode! Het leek me geweldig om mensen op zo’n manier te kunnen helpen en ik vroeg die man of ik dit ook zou kunnen. Hij zei vlakaf “neen”… “Maar,” zei hij “je kan eventueel wel reiki gaan volgen, dat kan iedereen leren”. Na wat opzoekwerk bleek reiki een vorm van healing te zijn. En toeval of niet, enkele weken daarna kreeg ik een berichtje van vrienden, die ik had leren kennen tijdens een opleiding i.v.m. spiritualiteit, dat zij zich gingen inschrijven voor een opleiding reiki en of ik interesse had om mee te gaan. Heel graag dus! Dat was in 2013, dus ruim voor er sprake was van masseren. Volgens mij is toen de bal aan ’t rollen gegaan. Ook al wist ik niet goed wat ik er mee aan moest, het trok mij aan om ook het vervolg “Reiki 2” te doen. Zo gezegd, zo gedaan. Reiki is een vorm van healing die je kan toepassen bij jezelf alsook bij anderen. Ik deed de oefeningen die ik geleerd had enkel bij mezelf, want ik durfde er niet goed mee naar buiten te komen. Helaas stelde ik op ’t eerste zicht geen veranderingen vast… Twijfel kwam op: Had ik mij iets laten wijsmaken? Toch kon ik niet ontkennen dat het gevoel in mijn handen veranderd was: tijdens mijn meditaties voelde ik ooit tintelingen in mijn handen. Na de reiki was dat gevoel veranderd: het voelde het alsof er water over mijn handen stroomde. Heel gek, maar zo was het.

Ik heb dus het hele sterke vermoeden dat die healing mij de moed gegeven heeft om die wending te durven nemen, om mijn hart te durven volgen in plaats van mijn verstand.

Zo, dit is mijn verhaal. Ik heb het bewust zo uitgebreid genoteerd in de hoop dat het ook anderen kan inspireren en motiveren om hun hart te volgen.