Mijn verhaal

 

Wat bezielt een mens om na 25 jaar werken in de industrie, een goedbetaalde job als ingenieur deeltijds op te geven om een massagepraktijk op te starten?

Mijn verhaal begint al heel vroeg. Al van jongs af aan voelde ik dat ik anders was dan anderen. Ik voelde mij vaak onbegrepen. Pas later zag ik dat mijn hooggevoeligheid aan de basis lag hiervan. De “mannenwereld”, waar ik een groot deel van mijn leven in doorgebracht heb (middelbare school, opleiding industrieel ingenieur, het leger, en achteraf de industrie) was en is een omgeving waar sensitiviteit niet bepaald als waardevol of nuttig wordt gezien.

In ons gezin kon en kan ik die zijde wel inzetten bij mijn vrouw en onze 2 zonen, maar in mijn beroepsleven spijtiggenoeg niet. Het voelde als een gemis.

De typische midlife-vraag “wat wil ik nog met mijn leven?” deed zijn intrede.
Ik wou iets doen mét en voor mensen en dit in een 1-op-1 relatie. Ik ben dan op zoek gegaan naar de mogelijkheden gezien mijn leeftijd, mijn karakter, mijn talenten en mijn wensen. Een lange zoektocht heeft mij naar iets toch wel onverwacht geleid, namelijk Chinese massagetherapie. Ik kende dat niet en toch voelde ik mij daar enorm toe aangetrokken. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar de roep vanuit mijn hart en intuïtie was sterk.
Behalve mijn vrouw die mij hier steeds voor 100 % in gesteund heeft, begreep echter bijna niemand in mijn omgeving deze carrièreswitch. Er werd wat lacherig over gedaan: in onze westerse maatschappij wordt zo’n stap eerder gezien als een stap achteruit. Toch besloot ik er voor te gaan en ik startte de jaaropleiding bij ICZO.
In 2015 werd mijn praktijk “Terug in Balans” geboren.

Het mooie aan het werk in mijn praktijk – en dat wist ik op het moment van die beslissing nog niet – is dat mijn hooggevoeligheid, die ik vroeger ervaarde als een last, nu mijn kracht is geworden. Ik voel mensen snel aan, en vaak ook waar hun emotionele blokkades zitten. En het zijn die blokkades die ik aanpak met de intentie om het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren dmv. massage, drukpunten en energetisch contact. Dit blijkt uiteindelijk ook de eigenheid van mijn praktijk te zijn geworden.

Deze carrièreswitch heeft mijn leven grondig veranderd: het heeft me terug levensvreugde geschonken, een doel en vooral positieve energie.
Aan de basis hiervan ligt voornamelijk het contact met mijn cliënten. Bij de meesten ontstaat al gauw een vertrouwensrelatie. De mensen die willen, kunnen hier – in alle vertrouwen – hun verhaal kwijt. Er vloeit hier geregeld wel eens een traan, maar evengoed wordt er gelachen. Zowel mijn cliënten als ikzelf worden hier “geraakt”. Dat is dan ook hetgeen me energie geeft, hetgeen me blij maakt.