Mijn verhaal

 

Mijn naam is Filip, ik ben vader van twee toffe zonen Jef en Tuur, en ben getrouwd met mijn lieve vrouw Veerle.

In 2014 heb ik, na meer dan 25 jaar werken in de industrie als ingenieur, beslist om mijn carrière over een andere boeg te gooien. Mijn verlangen en droom om vóór en mét mensen te werken is toen werkelijkheid geworden.

Bij wijze van “toeval” ben ik uitgekomen bij Chinese massagetherapie, ook wel tuina genoemd. Deze massage biedt ontspanning alsook herstel voor lichaam en geest. De Oosterse visie, waarin het menselijk lichaam op een holistische manier bekeken wordt, boeit mij enorm. De keuze voor deze opleiding was dus gauw gemaakt.

Mijn doel en missie is om mensen te helpen. Het geeft me enorm veel voldoening om vast te stellen dat mijn cliënten via deze vorm van lichaamswerk, zowel op fysiek als op emotioneel vlak, vooruit geholpen worden.
Dit is dan ook waar ik vol enthousiasme voor sta in mijn praktijk “Terug in Balans”.

Ook voor een gesprek over spiritualiteit ben ik altijd te vinden. De niet-aflatende zoektocht naar zingeving en bewust-zijn maakt een belangrijk deel uit van mijn leven. Maar dat is niet makkelijk in onze Vlaamse maatschappij, cultuur en gewoontes die ons gewild en ongewild stress bezorgen. Hetgeen mij tegengewicht biedt, is af en toe proberen te “zijn” in stilte, het streven naar innerlijke rust, om van daaruit steeds meer duidelijkheid en inzicht te krijgen in mijn eigen zielenpad. Meditatie, energetische healing, channeling alsook gesprekken met lotgenoten helpen mij om hierin steeds beter mijn weg te vinden, ook al heb ik nog een weg te gaan. In zo’n gesprek merk ik dat iedereen zijn/haar pad te bewandelen heeft met zowel de vreugdes als de struggles die het leven voor ons in petto heeft.