Energetische healing

Ik geloof dat er meer is dan we kunnen zien.

Voor sommige mensen is healing de normaalste zaak van de wereld. Anderen vinden het maar spooky en zweverig en vooral kwakzalverij.
Deze tekst is bedoeld voor de mensen die ergens tussen deze uitersten zitten en die nieuwsgierig zijn naar wat het is en welke uitwerking het kan hebben.

Er zijn culturen waar healing heel gewoon is. In onze westerse cultuur is het dat niet, allesbehalve zelfs. Ik word er ooit raar voor aangekeken. En ook al is dit onderwerp zo onbegrijpelijk, onverklaarbaar en onvatbaar, toch heb ik zowel bij mezelf als bij cliënten ervaren dat er wel degelijk iets gebeurt. En even terzijde: dit staat los van welke godsdienst dan ook.

Vanwaar komt het aanbod van healing in mijn praktijk?
Ik heb dit eigenlijk maar heel toevallig vastgesteld: een massage sluit ik doorgaans af door mijn handen zachtjes op het hoofd van de cliënt te houden, omdat dit een heel rustgevend en ontspannend gevoel geeft. Al van in het begin stelde ik vast dat bij een aantal cliënten, op dat eigenste moment tranen begonnen te vloeien. Zij werden blijkbaar “geraakt“…

Meer en meer cliënten vertelden me achteraf van hun bijzondere ervaring, want sommigen voelden pas iets nadat ze terug buiten waren, bv. dat er tranen opkwamen hier op de oprit of tijdens het naar huis rijden. Nog anderen waren pas de dagen achteraf emotioneel. Maar telkens waren het tranen die niet tegen te houden waren.

Welke effecten van healing hebben cliënten hier al ervaren?
Healing gebeurt steeds op emotioneel niveau. Als een blokkade loskomt kan zich dit bv. uiten onder de vorm van wenen. Er hoeven echter niet altijd tranen aan te pas te komen: bij sommige cliënten voelt het alsof er een zware last van hen afvalt. Sommigen ervaren innerlijke rust, sommigen krijgen inzicht in bepaalde vragen waar ze al jaren mee worstelen, bv. welke (nieuwe) richting ze moeten inslaan. Anderen krijgen daadkracht om actie te ondernemen in zaken waar ze nooit eerder de moed voor gehad hebben, nog anderen krijgen de kracht om moeilijke beslissingen te nemen die ze daarvoor niet durfden te nemen.
Hierdoor gaan mensen zich beter in hun vel voelen. Ze komen weer in hun kracht, ze krijgen weer levensenergie en moed om door te gaan.

Het komt ook voor dat er niet direct iets zichtbaars of voelbaars gebeurt. En ja, dat is eerlijkgezegd ooit frustrerend zowel voor de cliënt als voor mezelf, omdat we als mens toch bepaalde verwachtingen hebben. Toch geloof ik dat er ALTIJD iets gebeurt, op dieperliggend niveau. Ik geloof er in dat er precies gebeurt wat er op dat moment moet/mag gebeuren bij die bepaalde persoon.

Voor wie dat wenst, worden healingen uiteraard ook los (zonder massage) aangeboden.

Door met dit onderwerp naar buiten te treden besef ik maar al te goed dat ik mij kwetsbaar opstel, in een wereld waar de meesten alleen maar geloven in hetgeen wetenschappelijk bewezen is. Ook ik word niet graag uitgelachen. Toch vind ik het belangrijker om mijn ego aan de kant te schuiven met als doel: mensen te bereiken die op zoek zijn naar verandering in hun leven, verandering die hen dichter bij zichzelf brengt.

.